Fri fragt ved køb over 600kr

Alt du skal vide om kork

Hos MIOMIO er vi intet mindre end vilde med kork, og det er vi af mange grunde.

Kork er blevet et utroligt populært produkt til at lave alverdens kork design i dit hjem.

Læs mere i dette blogindlæg og få svar på alle spørgsmål, du måtte have til vidundermaterialet kork, og hvordan du integrerer det i et moderne hjem.

Hvorfor kork

Kork er med garanti et produkt, du har stiftet bekendskab med før eller siden, om ikke andet som proppen i din vin.

Det vidunderlige naturprodukt, kork, der trods det i mange år blot blev brugt som et redskab til flere praktiske formål, er et produkt der i sin enkelthed byder på nærmest uendelige muligheder til at indrette dit hjem.

Kork er først og fremmest naturligt og yderst bæredygtigt. Og netop bæredygtighed har aldrig været så vigtig som nu, hvor der i højere grad sættes mere fokus på miljøet. En af korkens mest kendte fordele er den støjdæmpende effekt.

Kork er nemlig et fantastisk isoleringsmateriale. Både når det gælder lyd og varme. Kork har isolerende og varmefastholdende evner, derfor bruges kork også som isoleringsmulighed under gulve og tag.

Men nu skal det hele ikke blive for praktisk, for det er langtfra derfor kork har sneget sig tilbage i vores hjem.

I dag finder du kork i flere afstøbninger end nogensinde! Det kan være på gulvene, væggene eller som møbler i et væld af afskygninger og nuancer – og den rider på en designbølge af 70’er-stil.

Kork produktion

Korken er et 100% naturligt og genanvendeligt naturmateriale, hvor anvendelsesmulighederne er uendelige.

Det dekorative og funktionelle produkt, kork, stammer fra korkegens bark og størstedelen af al kork kommer fra Portugal.

Så hvordan produceres kork? 

Den kork vi kender fra forskellige korkprodukter, er barken fra kork-egetræet som høstes ved at barken skrælles af træet, og den afskrællede kork er 5-20 cm tyk.

Herefter tørres korken i flere måneder, inden den er klar til at blive kogt for at fjerne indholdet af garvestoffer, eliminere insekter og ikke mindst, for at gøre den mere fleksibel.

Efterfølgende er korken klar til at blive lavet til produkterne, du kender fra hverdagenen. F.eks kork vinpropper, kork gulvunderlag, kork spiseborde, kork skammel, kork lamper mm. 

Træer fældes altså ikke når man “høster” ​​korken, hvilket gør det til en yderst bæredygtig naturressource. I gennemsnit bliver et træ skraldet hver 9-12 år og med fokus på at bevare træet, vil det ikke tage skade, men blot begynde produktionen af nye kork-bark klar til at blive høstet om et årti.

Som du kan fornemme, er det en længere proces at producere kork, hvorfor kvaliteten kan variere. Det er derfor vigtigt at være kvalitetsbevidst, når man handler kork, hvorfor MIOMIO bl.a. stiller store krav til de korkprodukter, du kan finde på hjemmesiden. 

Kork og brandsikkerhed

Det er dekorativt, men er det sikkert? 

Når man vælger at bruge kork på gulvet, er det typisk for at udnytte dens evner til at absorberer stød og spændinger. Derudover kan man i dag få korkgulv i de flotteste farver og muligheder.

Men vidste du at?

Kork er brandhæmmende, og udleder ikke giftige gasser ved forbrænding. Kork brænder altså ikke og bidrager heller ikke aktivt til flammen. Korken gløder og forkuller. Der er derfor mange gode grunde til at vælge kork som et dekorativt indspark i dit hjem.  

Bedre akustik med kork 

Som tidligere nævnt er kork yderst støjdæmpende! I nybyggede huse er det et kendt problem at rumklang ofte overdøver hyggen. Her er kork en fantastisk løsning pga. dens støjdæmpende effekt.

Der kan kork som opslagstavle eller dekoration være en oplagt, dekorativ og ikke mindst diskret løsning. Men mulighederne uendelige og kun fantasien sætter grænser.

Et god råd: Når du indretter med kork, om det skyldes en af de mange fordele eller blot som en dekorativ løsning, er det en god ide at kombinere det praktiske med det dekorative.

Hvis man ikke har mulighed for en kæmpe væg, så prioriter alligevel korkens størrelse så den er tilpas stor, så der både er plads til huskelister, tegninger men også en blomst eller andre personlige effekter. På den måde bliver din opslagstavle / væg ikke så traditionel, men derimod spændende og personlig.

Rengøring af kork 

Det er fornuftigt at overveje, hvor meget vedligeholdelse, der er ved produkter, du vælger at dekorere eller indrette dit hjem med. Når du har med kork at gøre, skal du huske på at kork er træ, og det derfor kan tåle meget.

Du kan sagtens vaske og rengøre kork, men korkens overflade optager ikke snavs, og er derfor modstandsdygtig over for bakterier og svampe. Dog kan du stadigvæk have brug for at rengøre dine kork produkter, som sagtens kan vaskes og tørres af med en fugtig klud.

Kork kan du også kaste dig ud i at slibe eller skære hvis nødvendigt, og hvis du ønsker at gøre det endnu nemmere at holde, kan du også lakere kork. På den måde lukker du for korken og gør den nem at holde.

For at ændre udtrykket på et produkt, kan du også male eller farve kork og faktisk er det super flot og nemt.

Kan kork genbruges

Det korte svar er: JA! Særligt populært er det at gemme sine vinpropper. 

Glem derfor alt om blot at smide dine vinpropper i skraldespanden, det er synd og skam. Kork er en naturressource; den er ikke syntetiseret af polymerer og som så mange andre naturlige produkter vores jord har givet os, kan kork altså genbruges.

Engang var kork bordskånere at se i de fleste hjem, men i dag ser vi også kork i form af læderproduktion, møbelproduktion så som kork stole, dekorations kork og tekstil kork. Det er stadig et populært materiale til gulve og tapet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Høj kvalitet - Dansk design

MIO DESIGN

Se vores helt egne produkter lige her
SHOP HER
close-link

Få vores gratis nyhedsbrev

Vær blandt de første, der får besked om nye loppefund, events, særtilbud og meget mere
Tilmeld dig nu!
close-link