Indretning med kork: Hvad er forskellen på de forskellige korkplader?

Der er gennem tiden kommet en stigende interesse, når det kommer til korkplader. Det skyldes blandt andet at de ikke blot kan være nyttige og æstetiske som opslagstavler, men også har lyddæmpende...
6. februar 2021
4 minutters læsetid

Der er gennem tiden kommet en stigende interesse, når det kommer til korkplader. Det skyldes blandt andet at de ikke blot kan være nyttige og æstetiske som opslagstavler, men også har lyddæmpende egenskaber. Det er derfor relevant for alle indretninginteresserede at vide, hvordan man skelner mellem de forskellige kork-typer. Vi har lavet en stort guide til korkplader. Læs mere og lær meget mere om kork til indretning og hvordan du bedst muligt monterer din nye, smarte korkplade!

Tyk korkplade - 50x100 med 3 cm i bredden

Hos MioMio har vi et udvalg af tykke korkplader. Det, der gør sig gældende for den tykke korkplade er at den er er slebet, hvilket giver den en særpræget glat overflade. Da korkpladen er slebet, kan den se en smule lysere ud, end de andre mere rustikke korkplader.

Den tykke korkplade – 3 cm kan bruges som: opslagstavle og dekorationsplade - men det er kun fantasien der sætter grænser!

Den tykke korkplade er lækker at stikke tegnestifter eller klemmer i, og vil du bruge korkpladen til hylder og lysestager, kan du med søm, skruer eller kroge også hænge dem på korkpladen. Denne plade kan du IKKE sætte op med lim. Den skal sættes op med søm eller skruer.

Hvis du ønsker pladen i et andet mål er det nemt at save korkpladen til med en ganske almindelig sav.
Se flere billeder af den HER

Korkplader
Korkplade 50x100cm – 3cm – Se mere HER

Rustik korkplade - 50x100cm, 2 cm i bredden

MioMio har også et udvalg af den mere rustikke korkplade. Det, der gør sig gældende for denne type af korkplade er at den er grov i overfladen. Det skyldes at den er ubehandlet. Den er lidt mørkere i farven end den tykke korkplade der er slebet. Vælger du denne form for korkplade kan den bruges til lige så meget som den den anden. Den er god som opslagstavle, dekoration og mod dårlig akustik. 

Se flere billeder af den rustikke korkplade her

Brændte korkplader - 50x100cm - 2 cm i bredden 

Korkplade – brændt 50x100cm – 2cm. Denne korkplade har været i ovnen på 300 grader, deraf dens flotte brændte farve. I denne process bliver alt kraft brændt ud af pladen og det ender med at korkpladen vejer den næsten ingenting. Fordelen ved den brændte korkplader er dens effekt for lydisolering. Korkpladen mærkes som en flamingoplade. Derved er den også mere skrøbelig. Den brændte korkplade kan du også stikke tegnestifter og klemmer i, samt sætte hylder og lysestager op på. Du skal dog være opmærksom på at pladen er en del skrøbelig - og den mærkes af den grund som en flamingoplade. 

Hvad kan man bruge opslagstavle i kork til?

Da korkplader på væggen kan forbedre rummet akustik væsentligt, kan er korkpladerne også relevante at hænge op på arbejdspladserne. Og så kan de jo passende pyntes, for at skabe hyggelige rammer og en behagelig atmosfære. Fordi korkmaterialet er så alsidigt, vil det passe ind i de fleste hjem og give et fantastisk råt look og et personligt touch! 

Montering og opsætning af korkplader

Når du vælger skruer til montering af korkplader vil vi anbefale – messing. Farven falder bedst i med farven på korkmaterialet og dermed ser man mindst muligt skruerne.

Opsætning af rustik & tyk korkplade: De kan IKKE sættes op med lim.

Den skal monteres med søm eller skruer. Grunden til at lim ikke kan bruges på denne og den forrige korkplade, er at pladen giver sig for meget til at limen vil kunne holde. Det er din væg der bestemmer hvordan pladerne skal sættes op.

Opsætning af brændt korkplade med selvklæbende tape:

Denne korkplade kan sættes op med selvklæbende tape fra byggemarked, af god kvalitet. Den kan også sættes op med søm eller skruer.

Korkpladen: Materiale og egenskaber

Kork er egetræ, og farven er det samme som andet egetræ, som du fx kender fra møbler. Korkeg har nogle helt særlige egenskaber, som du ikke finder i andre træsorter. Korkpladen er lavet af 100 % træ, og det giver sig , da træ er et materiale der arbejder med temperaturpåvirkning. Når korkpladen har hængt på væggen over tid, kan farven blive lidt mørkere. 

Dette er på nøjagtig samme måde som hvis du sliber dit egetræs spisebord , så vil et nyslebet bord se lysere ud. Men over tid, vil farven også forandre sig – primært pga sollys.

Kork kan prale med at være:

 • Lyd og varmeisolerende
 • Antibakteriel
 • Brandhæmmende

Er du stadig i tvivl om hvilken korkplade du skal vælge – er du altid velkommen til at kigge forbi butikken og se de forskellige typer. Korkplader er både hyggelige og praktiske; og de kan f.eks. bruges over et væghængt skrivebord med post-its på, så de kan skabe et overblik.

Du kan gå på opdagelse i vores store udvalg af opslagstavler i kork her

Inspiration & Nyheder

Gør som 20.000+ andre, og modtag nyheder og inspiration direkte i indbakken.

  MIOMIO fysisk butik

  Besøg vores fysiske butik i hjertet af Viborg.
  Ll. Sct. Peder Stræde 12, 8800 Viborg

  Abningstider:
  Mandag – Torsdag kl. 10.00 – 17.30
  Fredag kl. 10.00 – 18.00
  Lørdag kl. 10.00 – 14.00

  Copyright © 2023 MIOMIO ApS