Inspiration: Fransk/nordisk indretning af soveværelse

29. november 2021
3 minutters læsetid
stort-lammeskind-sort

Vi har nævnt det før i dette indlæg: Fransk boheme i kombination med den nordiske, minimalistiske stil er blevet meget populær. Og vi elsker det også her hos MIOMIO. Den franske boheme er kendetegnet ved rustikke elementer og møbler, men uden de mange nips-ting og genstande, som man kender det fra den klassiske boheme indretningsstil. Det fungerer godt i samspil med den nordiske stil, der er karakteriseret ved enkelhed, rolige farvetoner og simple designs.

I dette indlæg giver vi dig inputs og gode idéer til indretning af et lækkert, indbydende soveværelse med fransk/nordisk stil. 

Få et hyggeligt soveværelse: Indretning med bløde tekstiler

Både franske boheme og nordisk minimalisme er vilde med simple, rustikke elementer. Det er eksempelvis materialer som træ, stål og jern. Det fungerer utrolig godt i kombination med bløde tekstiler som f.eks. tæpper, plaider, lammeskind og det vigtigste i et soveværelse: Sengen. 

Går du efter den fransk/nordiske stil, anbefaler vi at vælge et lækkert, stort sengetæppe. Brug en rolig, nedtonet farve som råhvid, beige, brun eller en anden jordfarve. Et lækkert sengetæppe giver et mere roligt udtryk i soveværelset. Det kan skjule en ellers rodet seng og gøre den mere strømlinet at se på. Sengetæppet giver dermed et godt helhedsindtryk af rummet og plads til at ‘skeje ud’ eller ‘rode’ i soveværelset på andre måder. Det kan være med ekstra detaljer, pynt og f.eks. ekstra puder i sengen.

Når du har fundet det helt rigtige, lækre sengetæppe, kan du sætte prikken over i’et på den smukt redte seng. Det kan du gøre med et lækkert lammeskind, der ligger perfekt henkastet tværs over sengen. Det ser både rart, indbydende og stilfuldt ud. Lammeskindet bringer virkelig det nordiske stil ind i din indretningen af soveværelset. Er du ikke til at have lammeskind liggende på sengen, kan det sagtens placeres andre steder i rummet. Et lammeskind fungerer også godt som et tæppe, som du kan træde ud på om morgenen når du står op. Alternativt som ‘pude’ på bænken i soveværelset. Det giver en hyggelig nordisk stemning til soveværelset.

Glem ikke den ekstra pynt! Evighedsbuketter kræver ikke pasning eller vand. De kan passe sig selv og holder meget længe, og er derfor et både stilfuldt og bæredygtigt valg. Evighedsbuketter er lavet af tørrede blomster og grene, som gør dem meget smukke i deres udtryk. Og så passer de perfekt ind i den fransk/nordiske stil, som du er i gang med at bygge op i din indretning af soveværelset. Gå efter en vase, der passer i størrelsen til buketten og som du synes er smuk og afspejler den stemning, der skal være i dit nye soveværelse. 

Er du til lidt flere fine pynte-genstande kan du sagtens udvælge enkelte både små og store genstande, uden at gå på kompromis med den fransk/nordiske stil.

Møbler til soveværelset: Det rustikke element

Det er ikke alle, der har plads til mange møbler i deres soveværelse. Ud over sengen er der måske plads til sengeborde, et klædeskab eller et tøjstativ

Har du mere plads, er en kommode i et rustik, industrielt design både praktisk og et meget smukt møbel. Den vil passe perfekt ind i den fransk/nordiske stil og give et godt modspil til de bløde tekstiler, der er beskrevet ovenfor.

En flot, rustik bænk i træ eller metal er også et velkendt møbel i indretningen af soveværelset. Er der plads til det, så er det både rart og praktisk at have et sted at sidde samt lægge tøjet, hvis det ikke er klar til vask. Alternativt kan du have en stol eller to, som du synes er smukke og som bidrager til den samlede indretning af soveværelset.

Vasketøjskurven kommer vi ikke uden om, medmindre du foretrækker at have den på badeværelset. Find en eller flere flotte kurve i f.eks. flet. De passer perfekt ind i den fransk/nordiske stil og så kan man næsten ikke se, at det bare er en vasketøjskurv.

Flere ideer til indretning af soveværelse

Mangler du flere gode inputs kan du på vores shop finde mange flere konkrete ideer til indretning af dit soveværelse og på resten af MIOMIOs hjemmeside. Langt de fleste af vores produkter er i tråd med den smukke, hyggelige fransk/nordiske stil, som vi har beskrevet her i indlægget.

Inspiration & Nyheder

Gør som 20.000+ andre, og modtag nyheder og inspiration direkte i indbakken.

  MIOMIO fysisk butik

  Besøg vores fysiske butik i hjertet af Viborg.
  Ll. Sct. Peder Stræde 12, 8800 Viborg

  Abningstider:
  Mandag – Torsdag kl. 10.00 – 17.30
  Fredag kl. 10.00 – 18.00
  Lørdag kl. 10.00 – 14.00

  Copyright © 2023 MIOMIO ApS