Viser 1–75 af 81 resultater

225.00DKK
Tilbud

Clips, klemmer og nips

Klips i sort metal – Lille

12.00DKK

Clips, klemmer og nips

Mini metal klemme – Sort

10.00DKK

Clips, klemmer og nips

Klemme i mat sort – Mellem

15.00DKK
150.00DKK
Tilbud

Clips, klemmer og nips

Stifter af træ

49.95DKK

Clips, klemmer og nips

Stor metal klemme – Sort

20.00DKK
50.00DKK

Clips, klemmer og nips

Klips i sort metal – Stor

20.00DKK
Tilbud
150.00DKK
355.00DKK
49.00DKK
Tilbud
110.00DKK

Diverse kork

Lim til kork

39.00DKK
355.00DKK
Tilbud
325.00DKK
150.00DKK
Tilbud
799.00DKK

Diverse kork

Lim til kork – stor

159.00DKK
1,495.00DKK
Tilbud
250.00DKK
Tilbud
Tilbud
100.00DKK
Tilbud
449.00DKK
100.00DKK
Tilbud
799.00DKK
90.00DKK
100.00DKK

Hos MIOMIO er vi intet mindre end vilde med kork, og det er vi af mange grunde.

Kork er blevet et utroligt populært produkt, til at lave alverdens kork design i dit hjem.

Læs mere i denne artikel og få svar på alle spørgsmål du måtte have til vidundermaterialet kork, og hvordan du integrerer det i et moderne hjem

Hvorfor kork

Kork er med garanti et produkt, du har stiftet bekendskab med, før eller siden, om ikke andet som proppen i din vin.

Det vidunderlige naturprodukt, kork, der trods det i mange år blot blev brugt som et redskab til flere praktiske formål, er kork et produkt der i sin enkelthed, byder på nærmest uendelige muligheder, til at indrette dit hjem.

Kork er først og fremmest naturligt og yderst bæredygtigt. Og netop bæredygtighed har aldrig været så vigtig som nu, hvor der i højere grad sættes mere fokus på miljøet. En af korkens mest kendte fordele er den støjdæmpende effekt .

Kork er nemlig et fantastisk isoleringsmateriale. Både når det gælder lyd og varme. Kork har isolerende og varmefastholdende evner, derfor bruges kork også som isoleringsmulighed under gulve og tag.

Men nu skal det hele ikke blive for praktisk, for det er langtfra derfor kork har sneget sig tilbage i vores hjem.

I dag finder du kork i flere afstøbninger end nogensinde! Det kan være på gulvene, væggene eller som møbler i et væld af afskygninger og nuancer – og den rider på en designbølge af 70’er-stil,

Kork produktion

Korken er et 100% naturligt og genanvendeligt naturmateriale, hvor anvendelsesmulighederne er uendelige.

Det dekorative og funktionelle produkt, kork, stammer fra træet korkegens bark og størstedelen af al kork, kommer fra Portugal.

Så hvordan produceres kork?

Den kork vi kender fra forskellige korkprodukter, er barken fra kork-egetræet som høstes ved at denne skrælles af træet, og den afskrællede kork er 5-20 cm tyk.

Herefter tørres korken i flere måneder, inden den er klar til at blive kogt for at fjerne indholdet af garvestoffer, eliminere insekter og ikke mindst, for at gøre den mere fleksibel.

Efterfølgende er korken klar til at blive lavet til produkterne, du kender fra hverdagenen. F.eks kork vinpropper, kork gulvunderlag, kork spiseborde, kork skammel, kork lamper mm.

Træer fældes altså ikke når man “høster” ​​korken, hvilket gør det til en yderst bæredygtig naturressource. I gennemsnit bliver et træ skraldet hver 9-12 år, og med fokus på at bevare træet vil det ikke tage skade, men blot begynde produktionen af nye kork klar til høstet om et årti.

Som du kan fornemme, er det en længere proces at producere kork, hvorfor kvaliteten kan variere. Det er derfor vigtigt at være kvalitetsbevidst når man handler kork, hvorfor MIOMIO bl.a. stiller store krav til de korkprodukter du kan finde på hjemmesiden.

Kork og brandsikkerhed

Det er dekorativt, men er det sikkert?

Når man vælger at bruge kork på gulvet, er det typisk for at udnytte dens evner til at absorberer stød og spændinger. Derudover kan man i dag få korkgulv i de flotteste farver og muligheder.

Men vidste du at ?

Kork er brandhæmmende, og udleder ikke giftige gasser ved forbrænding. Kork brænder altså ikke og bidrager heller ikke aktivt flammen. Korken gløder og forkuller. Der er derfor mange gode grunde til at vælge kork som et dekorativt indspark i dit hjem. 

Bedre akustik med kork

Som tidligere nævnt er kork yderst støjdæmpende! I nybyggede huse er det et kendt problem at rumklang ofte overdøver hyggen.

Her er kork en fantastisk løsning pga dens støjdæmpende effekt.

Her kan kork som opslagstavle eller dekoration, være en oplagt, dekorativ og ikke mindst diskret løsning! Men mulighederne uendelige, og kun fantasien sætter grænser.

Et god råd: Når du indretter med kork, om det skyldes en af de mange fordele eller blot som en dekorativ løsning er det en god ide at kombinere det praktiske med det dekorative.

Hvis man ikke har mulighed for en kæmpe væg , så prioriter alligevel korkens størrelse så den er tilpas stor, så der både er plads til huskelister , tegninger men også en blomst eller andre personlige effekter. På den måde bliver din opslagstavle / væg ikke så traditionel . Men derimod spændende og personlig.

Rengøring af kork

Det er fornuftigt at overveje, hvor meget vedligeholdelse der er ved produkter du vælger at dekorere eller indrette dit hjem med. Når du har med kork at gøre, skal du huske på at kork er træ og det derfor kan tåle meget.

Du kan sagtens vaske og rengøre kork, men korkens overflade optager ikke snavs, og er derfor modstandsdygtig over for bakterier og svampe. Dog kan du stadigvæk have brug for at rengøre dine kork produkter, og heldigvis for det, kan du kan sagtens vaske og tørre kork af med en fugtig klud.

Kork kan du også kaste dig ud i at slibe, eller skære hvis nødvendigt, og du ønsker at gøre det endnu nemmere at holde, kan du også lakere kork på den måde lukker du for korken og den er nem at holde.

For at ændre udtrykket på et produkt, kan du også male eller farve kork og faktisk er det super flot og faktisk super nemt.

Kan kork genbruges

Det korte svar er: JA! Særligt populært er det, at gemme sine vinpropper.

Glem derfor alt om blot at smide dine vinpropper i skraldespanden, det er synd og skam. Kork er en naturressource; den er ikke syntetiseret af polymerer og som så mange andre naturlige produkter vores jord har givet os, kan kork altså genbruges.

Engang var kork bordskånere at se i de fleste hjem, men i dag ser vi også kork i form af læderproduktion, møbelproduktion så som kork stole, dekorations kork og tekstil kork. Det er stadig et populært materiale til gulve og tapet.

Vores korkplader fungere perfekt som blomster tavler og er flotte i den minimalistiske boligindretning

Hvad synes du om den nye interesse for kork, der var en hovedbestanddel i 70’ernes boligindretning?

Hvorfor bør du vælge kork?

Det er næsten umuligt ikke at forelske sig i mindst en af de mange indretningsmuligheder, der er med kork. Og endnu sværere er det, ikke at støde på kork før eller siden, for trenden fra 70’erne, har i stor stil fundet sin vej tilbage i mange hjem.

Når du hører ordet kork, er det første du kommer i tanke om muligvis den prop du finder i en vin, eller de bordskånere af kork du husker fra dit barndomshjem.

Men selvom dette vidunderlige naturprodukt, kork, i mange år er blevet brugt af mere praktiske årsager såsom lydisolering, byder produktet i sin enkelthed på mange moderne indretningsmuligheder.

Udover at kork er et godt isoleringsmateriale, både hvad angår lyd og varme samt pynter i de fleste hjem, er naturproduktet også bæredygtigt og netop bæredygtighed er noget ingen kommer uden om i det 21. århundrede, hvor der er mere fokus på miljøet end nogensinde før.

Kork i dit hjem

Vi kender korken fra en anden generation, og mange kan måske endda huske korken fra deres barndom. Kork er dog i dag mange andre ting, end klassiske bordskånere og køkken opslagstavler.

Du er måske allerede hooked på ideen om kork i dit hjem, men sidder alligevel og tænker over hvordan du kan integrere dette varme, stoflige og alsidige materiale, kork, i dit hjem?

Altså uden det virker som en tidskapsel tilbage til 70’erne, men passer ind i en bolig i det 21. århundrede?

Læn dig blot tilbage og lad dig inspirere.

Ikke bare en kork opslagstavle

Tilbage til opslagstavlen! Måske har du problemer med rumklang? Det ses ofte i mange nybyggede huse og lejligheder. Her kan du komme problemet nemt til livs, med en korktavle / opslagstavler i 100 % naturkork og samtidig bibeholde et minimalistiske udtryk, som kork passer også perfekt ind i!

For god ordens skyld, kan du selvfølgelig sagtens have en fin opslagstavle uden det nødvendigvis skyldes rumklang, for dekorative – det er de!

En kork opslagstavle kan altså være en både praktisk og dekorativ løsning. Har du ikke plads til at lave en stor kork væg? Så kan du med fordel tilpasse korkens størrelse, så den er stor nok til både at rumme indkøbslisten, tegninger fra børnene eller en anden form for fin dekoration, dem finder du mange af på MIOMIO! Såsom: luksusmagnet i egetræ, hylder i jern, magasinholdere og knager.

På den måde kan du på en enkel og elegant måde, kombinere det praktiske med det dekorative, og give dit hjem et fedt udtryk med massere af personlighed.

Den dekorative kork opslagstavle

Opslagstavlerne kan også bruges som blomster tavle hvis ikke du har børn, der forventer at deres fine tegninger skal op og hænge. En blomster tavle af kork giver et dejligt udtryk i din bolig og selv til en minimalistisk indretning, vil en blomste rtavle pynte.

MIOMIO har gjort det nemt for dig, ved at tilbyde potteholdere i store og små som du nemt og hurtigt kan montere på din korkplade. Potteskjulere er også en vare du finder på hjemmesiden, som ligeledes passer til din korktavle.

En kork opslagstavle, uanset formålet vil uden tvivl pynte og giver enhver bolig kant! Det er kun dig der sætter grænserne for kreativiteten. Heldigvis er kork opslagstavler nemme at bore op.

Kork til bordet

Når først du går i gang med at indrette dit hjem med kork, vil du hurtigt erfare at der får sneget sig flere kork ting ind i hjemmet, end du først have troet.

Dækkeservietter og arbejdsunderlag er en af de nemmeste ting at integrere i din hverdag. Hvorfor skal de fine dækkeservietter kun frem, når der kommer gæster?

Det behøver de skam heller ikke, dækkeservietterne du finder hos MIOMIO vil med garanti ligge fremme fra den dag du pakker dem ud, for ikke nok med at de pynter er de også nemme at holde rene og pæne.

Har du kontor i hjemmet, eller vil du blot gøre dine kollegaer en smule jaloux? Så kan du også med fordel, bestille et kork underlag til din computer eller tastatur. Bare rolig, også her finder du kork underlag med forskellige udtryk og i forskellige størrelser.

Luksus kork

Er du blevet hooked på ideen om at integrere kork i din indretning? Så bør du også kende til MIOMIOs luksus kork. Med en af disse luksus kork plader, gør du med garanti op med den klassiske kork opslagstavle!

De nye luksus kork plader fås i flere farver samt i 3D, og du får altså en tavle med et udtryk  der er helt nyt og gør op med de gamle og traditionelle kork løsninger, hvis nøglefunktioner var at være praktiske. Luksus korktavlerne har selvfølgelig stadigvæk alle fordelene som den velkendte korktavle, blot i en ny forklædning.

Små korkdekorationer

Har du brug for nogle små korkdekorationer? Så findes der heldigvis også et godt udvalg af dem.

Det kan f.eks være kork bark i enten brændt eller natur, du får tilsendt som små grove stykker kork bark der leveres i papirpose, særligt flot er det i potteplanter og glas med lys.

Vil du lave dine egne korkdekorationer, kan du bruge korkpapir til at lave dem, papiret er lavet af rigtig kork, og ikke bare noget der ligner. Korken har en dejlig varm farve, og den er lækker at røre ved. Mange benytter korkpapir til at lave fine julekreationer, men er også særligt populært til at folde kasser af, og andre kreative projekter.

Den nemme korkplade

Hvis ikke du er meget for at skulle bore i din væg, for at hænge en korkplade op kan du med fordel benytte dig af MIOMIOs selvklæbende kork, på den måde kan du altid nemt pille pladen ned igen, hvis du er en af dem der elsker at ændre indretningen ofte.

Sæt dit eget præg på dit korkprodukt

Det er værd at huske på, at kork er et naturprodukt hvor ikke to kork plader er ens eller perfekte, hvorfor små afslag eller ujævnheder på hjørner og kanter kan forkomme, men større fejl går ind under 2. sortering.

Kork pladerne drysser indtil de er hængt op på en væg, men herefter er det fint at støvsuge nænsomt for at fjerne resterende drys.

Vil du ændre udtrykket på et korkprodukt er det heldigvis nemt! Du kan male og farve kork, hvilket giver et rigtigt flot resultat, så er du typen der elsker farver og at være kreativ, kan du altså sagtens gå i krig med et korkprodukt.

Derudover kan du også gøre det endnu nemmere at vedligeholde dine korkprodukter, ved at lakere kork for på den måde lukker du for korken og gør den super nem at holde.

Er du i det kreative hjørne, kan du også sagtens kaste dig ud i at slibe eller skære i kork, det er ikke svært og helt sikkert et projekt de fleste vil kunne hygge sig med.

Mest stillede spørgsmål

 • Hvad er kork?

  Kork er et 100% naturligt og genanvendeligt materiale der stammer fra kork-egetræet.

 • Hvad er kork lavet af?

  Kork stammer fra træet korkegens bark.

 • Hvor kommer kork fra?

  Kork kommer oftest fra Portugal.

 • Hvor kan jeg købe kork?

  Du kan købe kork på MIOMIO.dk eller i vores butik. 

Køb dine julegaver allerede nu 🎅 Vi har forlænget din returret helt frem til d. 15. januar 2022 på alle køb i perioden: 18. oktober til 23. december.
Læs mere
close-image

Få vores gratis nyhedsbrev

Vær blandt de første, der får besked om nye loppefund, events, særtilbud og meget mere
Tilmeld dig nu!
close-link