Fri fragt ved køb over 600kr

Showing 1–75 of 117 results

Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud

2. Sorterings Skind

Gotlandsk 2. Sortering

1,500DKK 950DKK
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud

Islandsk lammeskind

Islandsk skind giver et utroligt hyggeligt og stilet look i ethvert hjem, og det er næsten umuligt ikke at falde pladask for det cozy udtryk, det giver i hjemmet med islandsk lammeskind.

Udover at islandsk lammeskind er dejligt blødt, og sætter et unikt præg i dit hjem da alle skind er forskellige, så er det også dekorativt.

Islandsk lammeskind giver et godt knæk til de mange kunstigt fremstillede materialer, der er i et hjem, hvor islandsk lammeskind er et 100% naturprodukt. Udover at være dekorativt, er skindet også komfortabelt og varmeregulerende, det betyder altså at din krop kan holde en behagelig temperatur, om du ligger med et skind, eller er hoppet i et par hyggelige lammeskinds skutsko.

Er du frisk på at pifte hjemmet op, kan du også få islandsk skind der er farvet med plantefarve, helt uden kemi. Det medfører, at dit islandske lammeskind stadigvæk føles helt naturligt og lækkert.

Indret med islandsk lammeskind

Islandske lammeskind findes både med kort og langt hår og hvor nogle er glatte er andre lange og krøllede.

I din boligindretning kan du bruge islandsk lammeskind på sofaen, genopfriske din dejlige lænestol, på gulvet eller måske endda hænge det op. Istedet for at ompolstre sin gamle lænestol, kan du komme langt med at købe et lækkert islandsk lammeskind. Det er en nem og billig måde, der kan forandre og forbedre et møbel på ingen tid.

Det er også muligt at klippe dit islandske lammeskind i mindre stykker, så du kan dekorere taburetter, puffer mm.

Du kan også købe lammeskind i mindre stykker, netop som sædeskind, eller som puder til sofaen eller sengen, hvis du synes at et helt skind bliver for voldsomt, eller hvis du bare ikke kan få nok af at indrette dit hjem med islandsk lammeskind!

Som tidligere nævnt er islandsk lammeskind meget komfortabelt og varmeregulerende. Derfor kan du også få hjemmesko af islandsk lammeskind, de vil med garanti blive din bedste ven henover vinteren.

Det bløde og dejlige skind, gør det også til et hit blandt husstandens kæledyr! Derfor kan du også få hunde/kattekurve af islandsk lammeskind. Det kræver dog lidt oftere at blive renset eller vasket, da de fire-benede familiemedlemmer, godt kan slæbe lidt snavs med ind.

Pleje af islandsk lammeskind

For at det ikke skal være løgn, er islandsk lammeskind selvrensende og kræver minimal pleje.

Har du alligevel brug for at rense dit skind, så skal du være opmærksom på at forskellige typer skind, kræver forskellige typer pleje.

Vil du være sikker på hvordan du plejer eller renser det dit skind korrekt, kan du med fordel sende det på et professionelt renseri. Har du alligevel mod på at gøre det selv, så følg denne vejledning.

Pleje

1) Ryst og støvsug forsigtigt dit islandske lammeskind – det bør du gøre 3-4 gange om måneden som minimum, men du kan sagtens gøre det oftere.

2) Derefter bør du børste det, når det begynder at se fnulret ud, så bliver dit islandske lammeskind som nyt og får sit dejlige fluffy udtryk tilbage.

Vask

1) Har du brug for at vaske dit islandske lammeskind, bør du gøre det i hånden og bruge en uldsæbe der skal indholde lanolin. Brug skummet fra sæben, og fordel den forsigtigt.

Du bør aldrig vaske dit islandske lammeskind i en vaskemaskine.

2) Efter at have fordelt sæben, tag en fugtig klud og skyld den op ofte for at få alt sæben ud. Bliv ved til alt sæben er væk.

3) Ryst til sidst dit lammeskind så overskydende vand kommer af.

Tørring

1) Læg skindet med hårene nedad på et tørrestativ.

Tør aldrig dit islandske lammeskind i en tørretumbler, det ødelægger skindet og strukturen.

2) Tør ikke dit skind i direkte sollys, eller på direkte varme som en radiator.

3) Stræk skindet løbende, det sikre at dit lammeskind holder den naturlige form.

Om islandsk lammeskind

Et af verdens mest spændende skind kommer fra Island. De flotte skind, der kommer fra det kolde land er i særdeleshed kendt for deres specielle, og mange vil sige, nordiske look.

Og verdenen over er norden kendt for vores minimalistiske indretning, hvor vi gerne trækker naturen med ind i vores hjem. Den minimastiske indretning har præget de nordiske hjem i en lang årrække og ser ikke ud til at gå af mode lige foreløbig.

Med islandske lammeskind, bringer du i den grad den nordiske naturen ind i dit hjem! Det islandske klima er meget specielt og har en smuk og i den grad betagende natur, men det er ingen hemmelighed at den islandske natur er kold og barsk. Dette har medført at de islandske får gennem århundrede, har udviklet en lang, tæt og tykt pels. Sammen med underulden, har den til formål at beskytte dyret mod det barske vejr.

Disse forhold har tilsammen naturligvis en stor indvirkning på, hvordan skindet kommer til at se ud. Da alle lam er unikke, er deres skind det også! Derfor varierer alle skind både i udseende og form, derfor vil et islandsk lammeskind altid give et unikt udtryk i din bolig.

Islandsk lammeskind – længde og struktur

Det islandske lammeskind skiller sig ud fra andre typer af lammeskind, da det fås med en længde på over 15 cm. Længden i sig selv, giver et rustikt og naturligt udseende. Modsat lammeskind fra f.eks New Zealand og Tibet er islandsk lammeskind som udgangspunkt ikke indfarvet, men kommer i naturlige farver såsom: Hvid, grå, brun eller plettet.

Det er dog ikke alt islandsk lammeskind, der er langt. Skindet fås også i en klippet variant. Her måler hårlængden omkring 5-7 cm. i længden, og vil dermed give et mere ensartet og jævnt look, da længden er den samme. Islandsk lammeskind der er blevet klippet, virker letter og knapt så rustik.

Hvordan laves islandsk lammeskind

På Island holdes de islandske får, som andre får, til kødproduktion. Det vil altså sige, at deres skind er et bi-produkt af denne produktion. Skindet forarbejdes så yderligere, for at blive til det lækre islandske lammeskind vi kender.

Det islandske lammeskind tørres i saltlage, hvorefter det bliver garvet og får fjernet de urenheder der måtte findes i skindet, dette gøres ved at vaske det. Det er grunden til, at du måske har oplevet at skindet kan dufte en smule sæbe-agtigt i starten, men det aftager hurtigt.

Få vores gratis nyhedsbrev

Vær blandt de første, der får besked om nye loppefund, events, særtilbud og meget mere
Tilmeld dig nu!
close-link