Lerkrukker

Filtrer
Kategorier
Farve
Størrelse
Mål

Brug dine lerkrukker fra MIOMIO til lige præcist det, du har lyst til

Det er nok kun et mindretal af danskere, der ikke kender til lerkrukker. De fleste lerkrukker kan stå både ude og inde. Og de kan bruges til opbevaring af løg, kartofler, lignende mad, blomster og opbevaring til andre ting og sager i hjemmet. Desuden fåes de i et hav af størrelser, og farverne er ofte lyse eller mørk jordfarvede nuancer, røde og grå, der får patina med tiden. De glaserende og malede pottekrukker, kan yderligere findes i flere farver.

Hvilke lerkrukker kan jeg finde hos MIOMIO?

Ler er en jordtype – faktisk en finkornet en af slagsen. Og vi mennesker er vilde med at bruge materialet i mange forskellige ting. Eksempelvis til juledekorationer, porcelæn, keramik, vasker, krukker og lerpotter. Vi har gjort det i mange år og lerets popularitet består stadig.

Der findes mange forskellige navne til lerkrukker. Og årsagen til navneopdelingen er typisk måden, de er produceret på. Hos MIOMIO har vi flere forskellige type pottekrukker, og derfor kan sortimentet i denne kategori være ret forskelligartet. Vores udvalg er typisk italienske terracotta krukker, glaseret ler eller anden keramik. Terracotta krukkerne er typisk brændt ved lave temperaturer, mens de glaserede krukker er brændt ved høje temperaturer, og står ikke i deres rå materiale på grund af glasuren.

Lerkrukker udendørs og lerkrukker indendørs

De fleste krukker i ler er frostsikre, og derfor vil de fleste krukker i denne kategori godt kunne tåle at stå udendørs. Men du bør alligevel altid læse produktteksten på det enkelte produkt for at vide dig sikker. Og bemærk, at ingen krukker er 100% frostsikre, hvis de ikke bliver behandlet rigtigt. Du kan læse meget mere mere info om dette i næste afsnit.

Du skal også bemærke, at udendørskrukker med hul i bunden ikke altid er velegnet til at stå indendørs, hvis der ikke er en underskål under. Hullet i bunden er super smart, når krukken står udenfor, da det er beregnet til, at det overskydende vand kan løbe fra. Denne funktion er dog ikke altid fordelagtig indendørs, hvis du ikke vil have, at vandet løbet direkte igennem krukken.

Sådan bør du frostsikre dine lerkrukker til haven

Krukker, der er lavet i ler, er typisk frostsikre. Alligevel findes der nogle forholdsregler, som du bør følge, hvis du ikke vil risikere at vågne en frostfuldt morgen til en sprunget krukke.

Tommelfingerreglerne er, at der altid skal være et hul i bunden af din lerkrukke, og hullet aldrig må være helt tildækket. Og du bør også altid have en form for dræn i bunden af din krukke. Det kan eksempelvis være i form af lecakugler. Dem kan du købe hos mange planteskoler eller større supermarkeder. Lecakuglerne sørger nemlig for at suge overskydende vand, så din plante ikke drukner, hvis der kommer en større skylde regn forbi. Har du ikke en form for dræn i din krukke, når frosten banker på? Så kan du risikere, at overskydende vand giver revner i krukken, eller får den til at springe. En anden god ide er, at hæve din krukke fra jorden 1 til 2 små centimeter. På den måde undgår du, at der ophober vand under potten, men at det kan løbe ud af hullet og væk.

Hvilken lerkrukke skal jeg vælge?

Den krukke, du bør vælge, skal selvfølgelig passe til i størrelsen, designet og funktionen til det, du skal bruge den til. Og her har vi skrevet tre punkter ned, som du med fordel kan læne dig op ad, når du skal vælge den helt rigtige krukke.

Vi har både små og store lerkrukker

Start med at spørge dig selv, hvad du gerne vil plante i din nye krukke? Er det et stort oliventræ eller en mindre kaktus? Køber du noget, der er for småt, kan du hurtigt risikere at skulle plante om igen, i takt med at plantens rødder vokser. Tænkt også på, om du har behov for en høj eller lav krukke? Og om åbningen skal være ø30, ø40, ø45cm eller ø50?

Vores lerkrukker fås i rustikke designs

Hvordan er din indretningsstil? Og hvordan ønsker du, at din nye krukke skal passe ind? Krukkerne i ler er flotte rustikke, rå og passer ind i de fleste danske hjem uanset stil. Og det er også super flot, at mikse flere af dem ved siden af hinanden. Hvordan dine nye krukker bør se ud, det afhænger sikkert også i høj grad af, hvilket rum du gerne vil placere dem i? Er du på udkig efter store franske lerkrukker til haven? Græske lerkrukker med låg til køkkenet? Eller firkantede lerkrukker til planter i stuen?

Vores lerkrukker har forskellige funktioner

Igen skal du tænke over, hvad du gerne vil placere i din nye krukke af ler. Det er nemlig ikke alle pantekrukker i ler, der er lige vandtætte hele deres levetid. Bare rolig. Det er ikke fordi, at vandet siver igennem dem. Nogle af dem kan blot afgive fugt på den overflade, der hvor de bliver placeret, hvis de står i råt ler, der ikke er behandlet.

Du skal også tænke på, om din krukke skal stå udendørs eller indenfor? Skal de stå ude, så skal du tjekke op på, om krukken er frostsikker. Og skal din krukke stå indendørs, så skal der helst ikke være et hul i bunden af krukken. Eller også skal der en underskål under, hvis du vel og mærke gerne vil plante en levende plante i, som kræver vand.

Er det ikke en krukke du er på udkig efter?

Er det ikke en indendørs krukke, du er på udkig efter? Så tøv ikke med at se nærmere på vores andre kategorier med krukker. Eksempelvis kan du i vores kategori: krukker og havekrukker se hele vores krukkesortiment. Eller du kan vælge en af vores underkategorier, hvis der er en bestemt type krukke du er på udkig efter. Det kan eksempelvis være: Kæmpe store havekrukker, terracotta krukker, plast/glasfiber krukker, glaserede krukker, indendørs krukker, diverse krukker, letvægtskrukker eller krukker i zink. Vi har mange billige kvalitets krukker, og vi holder løbende udsalg og gode tilbud.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Vi vil hellere end gerne hjælpe dig.

Har du brug for hjælp, så tøv ikke med at kontakte os. Vi vil nemlig hellere end gerne hjælpe dig med at besvare dit spørgsmål, guide og inspirere dig, hvis du har behov for det. Du kan både besøge os i butikken i vores åbningstid, ringe til os eller skrive til os på mail.

Læs mere

Inspiration & Nyheder

Gør som 20.000+ andre, og modtag nyheder og inspiration direkte i indbakken.

    Copyright © 2024 MIOMIO ApS