Terracotta Krukker

Filtrer
Kategorier
Farve
Størrelse
Mål

Terracotta krukker til udendørs og indendørs indretning

Vi er ret vilde med terracotta krukker. Eller terrakotta, som det i virkeligheden bør staves på dansk. Terracotta er nemlig den engelske stavemåde, der bruges af mange af os herhjemme, mens terrakotta er den officielle danske stavemåde. 

Uanset stavemåde, håber vi, at du finder en interessant krukke i denne kategori, som fremadrettet kan pynte fint udendørs i din have eller i et rum indendørs. Denne type krukke egner sig nemlig fint til at blive placeret både ude og inde. 

Kan terracotta krukker tåle frost? 

De fleste krukker i denne kategori kan godt tåle at stå udendørs. Men du bør alligevel altid læse produktteksten på det enkelte produkt for at vide dig sikker. Og husk, at selvom en krukke angives som frostsikker, så er der nogle tiltag, du med fordel kan gøre for at give den en bedre robusthed overfor kulden.

Sørg altid for at sikre dig, at der er et hul i bunden af krukken. Hullet har nemlig den funktion, at overskydende vand selv kan komme ud. På den måde vil planeten ikke stå og drukne, og vandet fryser ej heller til is ved frost.

Det er også en god ide at hæve din krukke et par centimeter fra jorden, evt. med en plade på hjul, nogle sten eller en underskål under, der evt. vender på hovedet.

Hvad er terracotta krukker egentlig lavet af? 

En terracotta krukke er lavet af ler, der er brændt. Overfladen er uglasseret, og derfor kan den med tiden få en rigtig flot patina. Udseendet er altså bart, råt og naturligt. Og den minder mange om en solferie i Italien eller Grækenland. De fås nemlig – typisk – i alverdens ”italienske og græske” jordfarver og grå nuancer. 

Farverne på en krukke kan være alt fra rødlige, gullige, gyldne og brunlige nuancer. Og krukken er både pæn at have stående alene, men den er også rigtig fin at lade stå sammen med andre krukker. De andre kan både være nogle, der er lavet i samme- eller et andet materiale, farve og form. Du kan eksempelvis fint stille en firkantet terracotta krukke på 50 cm. ved siden af en 20 cm mindre firkantede- eller to runde krukker på 30 cm. 

Materialet terrakotta er bestemt ikke nyt, det er blevet brugt i mange mange år. Eksempelvis er findes der spor af terracotta helt tilbage 500 år før Kristus. Og den fortsatte popularitet forstår vi godt!

Terracotta krukker er nemlig uden tvivl af et materiale, der er holdbart. Det vil altså sige, at du kan forvente, at denne type krukke vil have en lang levetid, da den ikke nemt går i stykker. I stedet kan en terracotta krukke stå i haven i mange år, og den vil kun blive flottere med tiden, da der som tidligere skrevet vil vise sig en naturlig patina. 

Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle terracotta krukker, der er 100% vandtætte. Dermed kan der over tid begynde at trænge en smule væske igennem materialet. Det er ikke et større problem, hvis din krukke står udendørs. Men vil du gerne have den stående på dit super fine dyre spisebord i bøg? Så er det måske en meget god ide, at du sætter en underskål eller andet under. Mange har dem også stående indendørs som opbevaring til kartofler, løg, og krydderurter – det ser så fint ud!

 

På MIOMIO har vi et bredt udvalg af små og store terracotta krukker til billige priser

Vores sortiment med terracotta krukker bliver løbende udskiftet. Og krukkerne kan have mange forskellige størrelser, former og farver. Det er heller ikke altid, at vi har et større antal på lager af den samme krukke. Og når en specifik krukke bliver udsolgt, er det heller ikke sikkert, at vi får præcis den samme model hjem igen. 

Er du så uheldig, at en krukke, som du godt kunne lide, er blevet markeret som udsolgt? Så kan du trøste dig med, at der højst sandsynligt er nyheder på hjem. De nye krukker vil muligvis ikke være identiske med den udsolgte, men da vi arbejder inden for den franske og nordiske landstil, vil de højst sandsynligt være indenfor samme stilart. 

Tør du ikke tage chancen, så kan du altid købe dine krukker online med det samme, og returnere dem indenfor 14 dage, hvis du skulle fortryde købet. 

 

Derfor er små og store terracotta krukker et rigtigt godt valg til haven

Ønsker du grønt i haven? Og ønsker du ikke at plante direkte i jorden? Så er det svært at komme udenom at købe en krukke eller lignende, som du kan plante i. Havekrukker er især fantastiske fordi, at de er så nemme at flytte rundt på, når du ønsker at ommøblere dit ude område. Du kan f.eks. ikke med samme lethed flytte et større bed, som du kan med en krukke. Og når dine planter bor i smukke krukker, har du bedre mulighed for at tage dem med indendørs, hvis der er nogle af dem, som ikke kan tåle frost. Kan dine planter godt tåle at stå udenfor hele året? Så skal du blot sikre dig, at de krukker, du køber, er frostsikre – og gøre dem klar til vinteren.  

 

Er det ikke en terracotta krukke, du er på udkig efter? 

Er det ikke en Terracotta krukke, du er på udkig efter? Så tøv ikke med at se nærmere på vores andre kategorier med krukker. Eksempelvis kan du i vores kategori: krukker og havekrukker se hele vores krukkesortiment. Hold godt øje! Vi holder løbende udsalg, lagersalg og tilbud på vores store og mindre krukker. 

 

Sådan får du de mest blomstrende blomster i dine terracotta krukker udendørs 

Når du planter blomster i dine krukker, er der nogle gode tommelfingerregler at følge. Især hvis du gerne vil have, at dine blomster får et langt og blomstrende liv. Der er nemlig ikke meget ved at købe nye blomster flere gange på én sæson. 

Vores husmorråd er, at du altid køber noget i stil med leca-kugler, som du kan placere i bunden af dine krukker. Gør du det, vil rødderne på dine blomster nemlig ikke ligeså nemt drukne, hvis regnvejret slår lejr over dine krukker. Og hvis du gerne vil undgå at gøde jorden de første par uger, så bør du vælge en type jord, hvor der er massere af næring i. 

 

Har du brug for hjælp? Så tøv ikke med at kontakte os. 

Vi står altid klar til at tage imod dine spørgsmål eller hjælpe dig med at udvælge den helt rigtige krukke, eller andre produkter. Vi vil hellere end gerne give dig inspiration og guide dig. 

Du kan enten vælge at lægge vejen forbi en af vores butikker – du er mere end velkommen! Eller du kan skrive og ringe til os, hvis det er nemmere for dig.

Fordelen ved at komme ind i butikken er, at du kan føle og mærke på alle krukkerne, inden du vælger. Og efter betaling kan du tage dine nye krukke med under armen – og køre hjem og placere dem – med det samme. 

Bor du langt fra Viborg? Så har du i stedet mulighed for at købe online. Og det er absolut også ganske let! Når vi modtager en ordre, går vi hurtigst muligt i gang med at behandle den. Inden forsendelse pakker vi dit indkøb godt ind i genbrugsmateriale, som skal sikre en god transport, samt at vi beskytter miljøet. 

Læs mere

Inspiration & Nyheder

Gør som 20.000+ andre, og modtag nyheder og inspiration direkte i indbakken.

    Copyright © 2024 MIOMIO ApS