Luksus kork

Filtrer
Kategorier
Farve
Størrelse
Mål

Lim til kork

39,00kr.

På lager

Køb en kork opslagstavle eller en korkplade hos MIOMIO i luksus kork

Hos MIOMIO kan du købe luksus kork. Jovist, du kan købe kork mange steder. Det kan ske i alt fra byggemarkedet til dagligvarer forretninger. Men hvis dit korkprodukt skal holde i mange år, så må det gerne være af en vis kvalitet. Hos MIOMIO har vi nørdet kork så længe, så vi nærmest kan kalde os kork specialister! :-) 

Dette er med baggrunden i, at vi simpelthen elsker materialet! Det skyldes, at det kan anvendes til alverdens gavnlige samt utrolig flotte gøremål i enhver boligindretning. Kork er meget funktionelt. Og ligeledes er materialet blevet utroligt moderne at anvende i mange danske hjem, som pynt på mange forskellige måder. 

Der er stor forskel på kvaliteten af kork

Køber du kork hos MIOMIO, uanset om det er i vores butik eller via vores webshop, så er der tale om et materiale i høj kvalitet. Eftersom processen af et produkt i kork er meget lang, så kan kvaliteten af materialet afhænge meget af, om producenten har produceret sin luksus kork ordentligt. Eller om producenten har sprunget over hvor gærdet er lavest. 

Den kork du kan købe hos os er 100% naturligt og et genanvendeligt naturmateriale. Og vi går meget op i at købe luksus kork, så du altid får et produkt der lever op til forventningerne.

I og med kork som skrevet er et naturmateriale, så vil to plader aldrig være ens. Det gør materialet unikt, og er ikke et tegn på at den ene nødvendigvis har en bedre kvalitet end den anden.  

Hvordan produceres luksus kork? 

 Hos MIOMIO er vi meget kvalitetsbevidste, og derfor vil du hos blive præsenteret for noget af det kork højeste kvalitet. 

Er du typen der har kork i dit hjem, så skal du i allerhøjeste grad klappe dig selv på skulderen. Kork er nemlig både naturligt og dermed også bæredygtigt, hvilket er godt for menneskeheden og vores kære planet. 

Derudover er kork et fantastisk isoleringsmateriale der både fungerer med en støjdæmpende, brandhæmmende og isolerende effekt. For ikke mindst at nævne, at kork også hjælper på en god akustik i det rum, som korken er placeret i – især hvis det hænger på væggen.

Kork er et materiale, der kommer fra træet det hedder kork-egetræet – hvoraf korken bliver taget fra træet i form af bark. Starten af processen drejer sig om at kork-egens bark skal høstes. Dette sker ved at man skræller barken af korkegetræet. Barken som bliver taget af træet kan være mange forskellige tykkelser, det er ikke usædvanligt at tykkelsen er alt mellem 5-20 cm tyk. 

Når træet er høstet, så skal barken ligge i flere måneder til tørring og først efter det er godt og grundigt tørt, så er det blevet tid til at koge kork barken. Årsagen til at barken koges er fordi at det fjernes indholdet af garvestoffer, eliminere insekter og ikke mindst, for at gøre materialet mere fleksibel.

I denne proces, der skal tid og nøjagtighed overholdes for at få et produkt i kork til at være af en høj kvalitet. Det er først når dette er gjort, at det er muligt at producerede et egentligt kork materiale. 

Afhængig af hvilket produkt det er, som man gerne vil fremstille vil der være forskellige arbejdsgange hertil. 

Hvad kan luksus kork bruges til? 

Du forbinder måske kork til 70’erne, hvor klassiske bordskånere og køkken opslagstavler var fast inventar i mange danske hjem. I dag er kork blevet moderne igen, og det kan vi hos MIOMIO utroligt godt forstå. 

Korken er blevet fornyet, det er stadig det samme gode naturlige materiale, men materialer bliver ikke kun i dag brugt i forbindelse med vin propper, dækkeservietter, bordskånere eller opslagstavler.

I dag er kork meget mere end det, og endnu mere dekorativt. En opslagstavle som dengang blev brugt til huskenoter, telefonnumre, beskeder til familiemedlemmer mv, kan have en hel ren tavle i dag, fordi at korken er blevet en form for en luksusvarer, der blot kan pynte på en væg uden noget som helst ovenpå. 

Har du svært ved at forestille dig det? Så luk øjnene og tænk på en plade som er lavet i kork, måske med en ekstra plade over der ligeledes er lavet i kork på en hvid finpudset væg. Begge plader sidder fladt på væggen og på den ene plade er en sort metal krukke skruet på. I krukken er placeret en flot grøn plante som hænger ud over krukken. Det behøver ikke engang at være en krukke med en plante i, det kan også være en flot væg lysestage med lys i, hvor korken blot bliver brugt som baggrund hertil. Spørger du os, så er det altså super flot og ikke mindst hyggeligt at se på.

Pift din entre op med kork

Har du en kedelig entre, så er det også muligt at pifte den op med kork. I manges hjem er der blot en kedelig væg bag overtøjet, som hænges på knage eller bøjle. Hvorfor ikke smækken kork op som baggrund? Du kan eksempelvis få lavet en korkvæg bag din garderobe hvorefter du skruer knager i korkvæggen, eller monterer en bøjlestang.  Gør du dette har du mulighed for at give din entre en flot og moderne makeover. 

Beklæd overflader i dit hjem med kork

Du kan også beklæde overflader i dit hjem med luksus kork, det kan eksempelvis være skuffefronter, hylder, en kommode og en bordplade mv. Afhængig af hvilken anvendelsesmulighed du vælger, kan der være forskel på hvilken størrelse du og tykkelse du skal købe korken i. 

Lav smukke juledekorationer med kork

Yderligere findes der kork papir som er fantastisk til at lave juledekorationer. Du kan ogå lave andre dekorationer med en tynd korkplade, både til jul, påske eller blot som pynt, der kan hænges på en plante mv. 

Brug en korkplade som dækkeserviet elller underlag til din computer

Ej at forglemme at det selvfølgelig igen er moderne at have kork underlag der kan bruges til alverden. Eksempelvis til computeren, som dækkeservietter, bordskånere mv. Det gode ved kork er, at det er antibakterielt og dermed passer ganske fint til middagsbordet. Spilder du madresten på pladen, så skal du blot tørre efter med en fugtig klud, ligesom du ville gøre det når du tørre dit bord af.

Mest stillede spørgsmål

 • Hvad er luksus kork?

  Processen for at lave korkbarken til et produkt er meget lang, og derfor kan kvaliteten afhænge af om alle trin i processen er fulgt fra punkt til prikke. Hos MIOMIO sælger vi luksus kork.

 • Hvordan produceres luksus kork?

  Kort sagt, så bliver korkegens bark høstet og lagt til tørring i flere måneder, for endeligt at blive kogt. Først når dette er gjort kan det endelige produkt udformes. 

 • Hvad kan jeg bruge luksus kork til?

  Du kan anvende luksus kork til opslagstavler, vægdekorationer, underlag til skrivebordet, dækkeservietter og meget mere. 

 • Hvor kan jeg købe luksus kork?

  Du kan købe luksus kork lige her på MIOMIO – har du spørgsmål, så kontakt os gerne. 

Læs mere

Inspiration & Nyheder

Gør som 20.000+ andre, og modtag nyheder og inspiration direkte i indbakken.

  Copyright © 2023 MIOMIO ApS