Stjæl stilen: Få fransk boheme hjem i stuen

12. juli 2021
5 minutters læsetid

Fransk indretning

Fransk boheme er kendetegnet ved et samspil mellem den klassiske boheme indretning og den rustikke, franske indretning. Boheme er oprindeligt kendetegnet tunge møbler, et skævt, spraglet design og mønstre, kraftige farver og generelt bare mange ting i indretningen. I den franske boheme indretning bruger man i stedet mere naturlige eller dusede farver, og er gået væk fra de store mængder af nips og genstande. Stilen er altså blevet enklere og mere lys, men har fået en del af det rustikke ind fra klassisk fransk indretning.

Fransk boheme fungerer rigtig godt i samspil med skandinaviske toner og designs, og mange skandinaviske hjem har taget boheme til sig i deres indretning. Her kombineres den selvfølgelig med den skandinaviske stil og bliver ofte (endnu mere) enkel. Fransk boheme er dog stadig ofte præget af rustikke elementer som træmøbler, eller eksempelvis små stål og jern dekorationer i form af lanterner eller unikke figurer

Boheme indretning indbyder generelt til, at man viser sin kreativitet og stil gennem personlige genstande. Ting, man måske har taget med sig hjem fra rejser, loppefund eller andet, som har en historie. Grunden til at mange skandinavere har taget den franske boheme indretning til sig er nok, at vi på trods af vores lyse, nordiske og enkle stil, gerne vil have levende og personlige hjem. Samtidig vil vi gerne have rene linjer, der skaber ro og en ikke alt for kaotisk indretning.

Nedenfor finder du tre eksempler på klassiske boheme produkter til dit hjem:

[ux_menu divider=”solid”] [ux_menu_link text=”Konsolbord” icon=”icon-star” link=”https://miomio.dk/produkt/super-fedt-skrivebord-konsolbord/”] [ux_menu_link text=”Vetrineskab” icon=”icon-star” link=”https://miomio.dk/produkt/nyhed-vitrineskab-med-glas-sider/”] [ux_menu_link text=”Skammel” icon=”icon-star” link=”https://miomio.dk/produkt/skammel-i-metal-industrielt-design/”] [/ux_menu]

 

Få boheme ind i din stue

Boheme indretningsstilen oser af sjæl og personlighed, og selvom det danske klima hverken er sydfransk eller eksotisk kan du sagtens inkorporere stilen i dit skandinaviske hjem. Miks for eksempel bløde tekstiler i lyse farver og møbler i træ eller stål. Eller lad de tekstilerne være din vej til mere farve i indretningen, hvis du føler at det er for meget at skifte større møbler ud med det samme. De små ‘splash’ af farver vil også fungere perfekt i samspil med de lyse skandinaviske farver, som du måske allerede har i form af din sofa eller andre møbler i stuen. Altså afhænger det lidt af, hvor meget du ønsker at skifte ud i din indretning, og hvor du i forvejen er på stigen op mod fuld fransk boheme stil. Lad dig inspirere af vores forslag og brug det, der passer til din stil og personlighed.

Vil du gerne prøve at eksperimentere med boheme i din indretning? Et nemt sted at starte er ved at inkorporere mindre items som plaider, puder og ikke mindst lammeskind til stol eller bænk – på den måde kan du få lidt boheme ind i stuen.

En metalskammel i gammel fransk café-stil er også indbegrebet af fransk boheme. Brug den som ekstra stol, som sidebord eller som skammel til tøj i soveværelset. Den begrænser sig ikke kun til stuen, men giver virkelig rummet en stemning af fransk boheme og genbrugsfund med historie.

Opbevaringsmuligheder er der altid brug for i ethvert hjem. Dette smukke, rustikke og industrielle skuffemøbel i træ og stål vil passe flot ind i en ellers lys indretning med kontraster i bløde tekstiler. Det egner sig fint til mange af husets rum, da både stue, entré, kontor og badeværelse kan nyde godt af gode opbevaringsmuligheder. Har du brug for lys i nærheden af skænken, f.eks. i hjørnet af stuen eller i entréen? Så er det oplagt at videreføre den industrielle stil med en flot, fransk arbejdslampe, som kan sættes fast på møblets sider eller bordplade.

Fransk boheme i husets andre rum

Er du blevet helt vild med den franske boheme stil og indretning? Det er ikke kun i stuen, at du kan implementere stilen og gøre den til en del af din personlige indretning. På badeværelset kan du også sagtens kombinere den skandinaviske, lettere minimalistiske stil med den franske og mere rustikke boheme stil. Der er mange måder hvorpå du kan arbejde med at skabe den franske boheme stil. Udvalget af møbler er én ting, men udsmykning i hjemmets rum vil også have en betydning. Her vil alt fra nips til valg af vægfarver eller evt. tapet være afgørende elementer.

Brug for eksempel en smuk, rustik murstensform i træ som hylde i badet eller ved vasken. Den er perfekt til opbevaring af shampoo, sæbedispensere eller krus til tandbørsten. Sæt mønster og farve på badeværelset med smukke hamam håndklæder i en lækker bomuldskvalitet.

Har du et stort soveværelse eller en entré med plads nok, er det både lækkert, flot og komfortabelt at have en bænk, hvor man kan lægge sit tøj, sætte sin taske eller sidde og tage sko på. Denne fine bænk i jern med cognac farvet læder er perfekt til anledningen. 

Boheme indretning går langt tilbage

Boheme indretningsstilen går tilbage til 1800-tallets Frankrig. Efter den franske revolution gik den kreative klasse fra at være en del af eliten, til at bevæge sig ned af den sociale stige af samfundsklasser. De tilpassede sig en nomadisk livsstil, afviste deres tidligere bekvemmeligheder og begyndte i stedet at værdsætte kunsten og kreativiteten mere. 

Her brugte man ordet ‘boheme’ til at beskrive den frie, ikke-konventionelle livsstil, som mange kreative levede. Både musikere, kunstnere og litterære personer levede et dagligdagsliv, uden at lade sig forpligte af for mange af samfundets regler og samtidens småborgerlighed. De rejste meget og lod sig inspirere af stil og indretning fra hele verden. Derfor er boheme indretning et miks af mange forskellige tendenser, farver og ting fra forskellige kulturer. 

MIOMIO elsker fransk boheme

Hos MIOMIO elsker vi fransk boheme indretning, som også stemmer rigtig godt overens med vores DNA og røde tråd: Genbrug og bæredygtighed. Alle varer hos MIOMIO er håndplukkede, og vi gør os umage for at finde de helt rigtige lammeskind, både i Danmark og i udlandet. Præcis som bohemerne gjorde på deres mange rejser i hele verden. Vi sikrer på den måde, at vi altid kan tilbyde vores kunder noget helt unikt. Vi producerer også vores egne MIOMIO-produkter, som du kun kan finde her i webshoppen eller i vores butikker.

Du er altid velkommen til at ringe, skrive eller besøge vores butikker, hvis du har nogen former for spørgsmål eller har brug for hjælp til at bestille en vare online. Vi bestræber os altid på at yde den bedste kundeservice, både online og i vores butikker. Derfor er vi stolte af vores +4-stjernede vurdering på Trustpilot, som vi hver dag gør alt for at opretholde og forbedre.

Inspiration & Nyheder

Gør som 20.000+ andre, og modtag nyheder og inspiration direkte i indbakken.

    Copyright © 2024 MIOMIO ApS